11.09.2018
בין הפרידה מקאיה נתניהו וחגיגות ה-70 לישראל, ספרה של אסתר פלד ״פתח גדול מלמטה״, זוכה פרס ספיר תשע״ח מככב בוועדת המדרוג השנתית של מוסף הארץ.
המשך קריאה
31.07.2018
חמש נשים, בנות לאמהות ניצולות שואה — ובהן פלד עצמה, שיזמה, ערכה וכתבה מבוא ואחרית דבר — העלו על הכתב חמישה סיפורי חיים של בנות הדור השני, הבוחנות את השפעת תפקודן הפגום של אמהות הדור הראשון על הדור שגידלו. כל אחת מהחמש מייצגת בדרכה דור שבנותיו נולדו לפני 50 עד 70 שנה להורים הלומים, שהלכו לעולמם הרבה אחרי ששקעו בעולמם. "טראומטיים־כרוניים", כפי שמגדירה זאת פלד בעדותה, גם אם טראומה היא מושג שלא היה קיים כלל בשיח התקופתי.
חנוך מרמרי על ״הבנות של אלה משם״, מוסף ספרים, הארץ
המשך קריאה
29.03.2018
תולעת ספרים והוצאת בבל שמחות להזמינכן ולהזמינכם לערב השקת הספר הבנות של אלה משם, ביום חמישי, מוצאי יום השואה, 12 באפריל בשעה 19:30, בתולעת ספרים מזא"ה, רח' מזא"ה 7 תל־אביב.
המשך קריאה
29.03.2018
"כולם מסכימים שהספר הוא חוויה, או הוויה, פואטיקה נשית. אך האם זו חוויית – או הוויית – האישה שאתן, האם או הבת, השכנה, החברה, אני ואת? מדוע הספר מכעיס אותי כל כך?"
דורית קלנר על 'פתח גדול מלמטה' מאת אסתר פלד, הַמּוּסָךְ - מוסף לספרות
המשך קריאה
22.03.2018
אם אתם ישראלים יהודים בני חמישים ומשהו, יש סיכוי סביר שנפל בגורלכם לגדול בבית שאחד מן המבוגרים בו ־ לפחות הורה אחד ־ חווה את מלחמת העולם השנייה, או, כמו שאומרים, "היה שם". "היה שָם" הוא השֵם, הוא המסמן. הוא התמצית, שהיא בעת ובעונה אחת מרוכזת אבל גם מרומזת בלבד, ונדמה לי שירשנו את השם הזה ־ "היה שם" ־ מהורינו. זאת היתה הדרך שלהם להצביע על דבר–מה שאין מפרטים אותו באוזני מי שלא היה שם. אולי אתם זוכרים את החוויה שלכם, כשמישהו אמר משהו על אלה שהיו שם, את ההתרגשות, הסקרנות והאימה שנוכחות בתודעה, כמעט בגוף, כששתי המילים הללו, המסמן הדחוס של השואה, נהגו בסביבתכם.
המשך קריאה
12.03.2018
הפחד מפני אובדן השפיות, הצלקות שהותירו בה הורים יוצאי שואה, תחושת הניכור מהספרות הישראלית והקושי לדבר עם אנשים מחוץ לתפקיד "המטפלת". רגע אחרי הזכייה המפתיעה בפרס ספיר, אסתר פלד מוציאה ספר חדש על בנות הדור השני, מתרעמת על ההשוואה לספר המונולוגים הנשיים "ערות" ומסבירה למה אין לה שום עניין להיות נחמדה.
המשך קריאה